Камера на Живо от Центъра на Разлог

Абсурд! Асфалтирали улица в Ловеч заради посещение на министър, после махнали асфалта

Пълен абсурд в Ловеч – улица е била настлана с асфалт за посещението на министъра на образованието Красимир Вълчев, а след визитата му настилката е премахната.

Снимката е илюстративна

На 12 декември просветният министър Красимир Велчев пристига в Ловеч, за да открие ремонтирания физкултурен салон в основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“. Кварталът е краен, а улиците му са в окаян вид. За да не се изложат пред министъра общината спешно преасфалтира ул. „Пано Рогозаров“, която е осеяна с дупки и има нужда от ремонт.

Министърът обаче си отива и машина минава и премахва асфалта от улицата. „Правим път за министъра на образованието, а след него си събираме асфалта. За чия сметка, кой е изпълнител и законосъобразно ли е при положение, че точно тази обществена поръчка се жали в момента?!!!“, пита Александра Енева.

До момента кметът на Ловеч Корнелия Маринова не е коментирала странния случай. На страницата на общината в интернeт събитието е отразено така:

„Официално на 12 декември бе открит ремонтиран спортен салон в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ в Ловеч. Лентата прерязаха Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, и Валя Тодорова, директор на училището. Сред гостите бяха Ловчанският митрополит Гавриил, Еленко Начев – началник РУО Ловеч, Венцислав Христов, зам.-кмет на Община Ловеч, представители на изпълнителите, гости и приятели на училището.

Източник bnews.bg