Камера на Живо от Центъра на Разлог

Агресивен родител нахлу в благоевградско училище и удари 7-годишно момиче, закани се да го изхвърли през прозореца

Полицията в Благоевград задържа мъж, проявил агресия към 7-годишно момиче.

Инцидентът е станал вчера около 11 часа в двора на 11 училище „Христо Ботев“ в областния център. 43-годишният Б. Т. нахлул в учебното заведение и ударил по лицето 7-годишна ученичка от село Мурсалево след възникнал скандал между нея и дъщеря му, съобщиха от пресцентъра на областната полицейска дирекция.

Малко по-рано същата сутрин, в голямото междучасие, въпросните първокласнички се сдърпали. Едното момиче казало на другото, че е „тъпачка“, последвала реакция – засегнатата ученичка ударила в коремната област другата, която пък се обадила на баща си.

Към 11 часа, по време на час, разяреният родител пристигнал в учебното заведение. Охраната на входа не успяла да го спре и той нахлул в класната стая. Опитите на учителката и на охранителите да го озаптят останали неуспешни. Мъжът попитал със заплашителен тон коя е ученичката, ударила дъщеря му. След като разбрал кое е детето, последвала вербална агресия и закани за саморазправа. В яростта си той пернал по лицето въпросното момиче.
Агресивният баща е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура- Благоевград.

Родителите на нападнатата ученичка са подали жалба в полицията и в Детска педагогическа стая.

Регионалното управление по образование в областния център започна проверка на случая. Изискани са доклади от директорката на учебното заведение Мариана Митова, както и от класния ръководител на двете момичета.

Източник TrafficNews.bg