Камера на Живо от Центъра на Разлог

Адвокатите днес протестираха, искат оставката на ВАдС (снимки)

Инициативен комитет от адвокати поиска оставката на Висшия адвокатски съвет (ВАдС), а днес се проведе протест пред сградата на съвета.

С призиви „Заедно срещу репресиите“, „Видяхме, че не можете, поне не ни пречете“, „Искаме ВАдС с позиция, а не наша опозиция те отпаравиха искане за оставка на целия съвет.

Преди дни адвокатите огласиха и Декларация, в която с посочват мотивите за исканите оставки. Всъщност процесите в Адвокатската колегия текат повече от година, а адвокатите планираха да поискат оставката на ръководството си още през март.

Протестиращи от Адвокатска колегия – Благоевград бяха радом до своите колеги дошли от цялата страна.

„Убедени сме, че когато една практика на управление стане не само неадекватна, но и разрушителна за осъществяване на конституционните ни функции, накърнява нашето професионално и човешко достойнство и ни маргинализира в очите на българското общество, наше естествено право е да я променим и след широко, всенародно обсъждане да създадем ново управление, полагайки неговите основи върху конституционните принципи за една нова, една нужна на обществото адвокатура. Адвокатура, обединяваща свободни, независими, самоуправляващи се адвокати, нужни на своите клиенти и изпълващи с уважение и респект съдебните зали и коридорите на властта!“, се заявява в декларацията.

Последвайте ни: