Камера на Живо от Центъра на Разлог

Алберт Попов 28-ми в гиганския слалом на Олимпиадата

Българският представител в ски алпийските дисциплини Алберт Попов се класира на 28-о място в гигантския слалом на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. За него това е най-предно класиране при първото му участие на Игрите.

Снимка Архив

В надпреварата взе участие още един българин – Камен Златков, който бе 59-ти след първия манш, но във втория не успя да финишира.

Безапелационен победител в дисциплината стана Марсел Хиршер. След като спечели златния медал в комбинацията, днес австриецът стана шампион и в гигантския слалом.

Хиршер поведе категорично още след първия манш и взе преднина от 63 стотни пред втория Алекси Пинторо. Във втория манш австриецът отново се спусна изключително бързо по пистата в Йонсон и с общо време от 2:18,04 си осигури златото.

Втори остана големият му конкурент Хенрик Кристоферсен, който завърши на 1,27 секунди зад австриеца. Принцът на викингите направи много слаб първи манш, като остана едва 10-ти на 1,31 секунди зад Хиршер. Във втория манш той даде най-добро време от всички спуснали се, но това му помогна единствено да се добере до сребърния медал.

Бронзът пък остана за французина Алекси Пинторо, който остана на 1,31 секунди зад победителя.
Отлично състезание направи словенецът Жан Кранйец, който се размина на косъм с медалите. Той завърши 4-ти с общо време 2:19,77 минути.

С днешната победа Хиршер вече има общо 3 олимпийски медала в колекцията си. Освен златото в комбинацията в ПьонгЧанг, той има и сребро от слалома в Сочи преди четири години.

Източник E79 News