Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ало-измамници отмъкнаха 2800 лева от неврокопчанка

65-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници в Югозапада. Вчер тя е подала сигнал в полицията, че непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител, я въвел в заблуждение,  че помага за залавянето на телефонни измамници, при което й поискал парична сума. Пострадалата е изхвърлила през терасата си чанта, съдържаща златни накити, дебитна карта и сумата от около 2 800 лева. За случая е уведомена РП-Гоце Делчев.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Източник E79 News