Камера на Живо от Центъра на Разлог

Англичанин конкурира Банско с къща за гости в Кремен

„Виджей“ ООД е фирмата, която ще изгражда ваканционно селище. То се намира в местността Асар в землището на планинското село Кремен /около 1000 метра надморска височина/.

Това е първата подобна инвестиция в населеното място, което до момента оставаше встрани от туристически обекти и почивни бази, въпреки че от него се открива блестяща гледка към едни от най-красивите части на Пирин, включително Безбог, и е удобен „базов лагер“ за пътешествия до някои от езерата в планината.

Дружеството се представлява от Джоузеф Тимъти Прат, който смята да построи сграда със застроена площ от 150 квадратни метра, достатъчна за 15 гости. Ще се направи и паркинг. Ваканционното селище ще се отоплява с пелети, а 50% от цялата площ ще бъде за зеленина.

„Познавам го по физиономия, не живее в нашето село, но му е харесало. Селището ни е много хубаво, близо е до Банско, въздухът тук е чист, водата е превъзходна. Дано това начинание доведе повече туристи насам и помогне за развитието на туризма тук“, коментира кметът на Кремен – Емилия Пандева.
Областната земеделска служба промени предназначението на 1863 кв. метра земеделска земя за изграждане на обект „Къща за гости“ в местността Маноле, в землището на село Гърмен. Утвърдена е и площадка за проектиране на обект „Къща за гости“, който ще е на площ от 851 кв. метра в архитектурния резерват Лещен.

Земеделското ведомство е одобрило и промяна предназначението на 1728 кв. метра земеделска земя за изграждане на обект „Къщи за гости“ в имоти в землището на гърменското село Балдево. Това ще бъде поредният туристически обект в селището, което се намира близо до СПА курорта Огняново.

Източник standartnews.com