Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ани Благоева от Разлог е победител в категория „рисунка“ от конкурса „Това е моята родина“

Регионален исторически музей – Благоевград обяви победителите в областния ученически конкурс за рисунка и стихотворение на тема „Това е моята родина“. Конкурсът се проведе в три възрастови групи – 1-4 клас, 5 -7 клас и 8 – 12 клас. В него взеха участие над 300 ученици – бъдещи художници и поети, както и техни преподаватели и ръководители от 29 училища от област Благоевград.

В категорията „рисунка“ победители са Ани Благоева от Разлог и Иван Асенов и Рени Душева от Гоце Делчев. В категорията „стихотворение“ на първо място в различните възрастови групи са класирани Симона Василева от Благоевград, Атанася Танева и Станислава Стефанова от Петрич.

аграждаването на класираните, както и връчването на допълнителни награди за отличили се участници ще бъде на 11 май 2018 г. от 13.30 часа в залите на РИМ – Благоевград.
Конкурсът е посветен на 140-годишнината от освобождението на България от османска власт и 115 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Организатори на проявата са община Благоевград, Регионалния исторически музей, Регионалното управление на образованието и Македонския научен институт с филиал Благоевград.