Камера на Живо от Центъра на Разлог

Апелативният съд върна Владимир Краузе зад решетките

sadДнес Софийският апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура – Благоевград срещу мярката за неотклонение „домашен арест“ по отношение на Владимир Краузе и постанови да бъде задържан под стража, което е окончателно и не подлежи на обжалване. Той е обвинен за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери и незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Обвиняемият не пожела да се яви в съдебно заседание, което заяви в декларация. Неговият защитник представи пред съда две епикризи, касаещи здравословното състояние на Краузе във връзка с претърпени по-рано две хирургични интервенции.

Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура поддържа протеста, като заяви, че наложената от Благоевградския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо обвиняемия Краузе е неадекватна. Категорично оспори мотивите на първоинстанционния съд, посочващи ролята на децата на обвиняемия като възпиращ фактор за извършване на подобно престъпление. В пледоарията държавният обвинител подчерта, че Краузе използвал единадесетмесечното си дете при извършване на престъпната си дейност и го изложил на опасност заедно с майка му, докато ги возил в автомобила, в който имало незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

САС счете протеста за основателен като прие възражението на прокурора относно обстоятелството, че семейното положение и отговорностите му на родител не възпрепятствали обвиняемия при извършване на престъпна дейност. С днешното определение на съда първоинстанционната мярка за неотклонение е отменена и постановено „задържане под стража“ на обвиняемия, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Източник E79 News