Камера на Живо от Центъра на Разлог

Атентаторът от Берлин застрелян в Милано

Предполагаемият извършител на терористичната атака в Берлин – тунизиецът Анис Амри е бил застрелян в Италия.

Италиански медии, цитирани от АФП, съобщават, че заподозреният за атентата на коледния базар в Берлин, при който загинаха 12 души, а 48 бяха ранени, е застрелян от полицията в Милано.

Италианските спецслужби съобщиха, че отпечатъците от пръстите на застреляния в Милано престъпник съвпадат с тези, открити по врата на камиона, който в понеделник премаза 12 души на коледния базар в Берлин

В същото време хамбургската полиция съобщи, че разследва дали Амри не е убиецът на момчето от Алстер – случаят разтърси Германия преди няколко месеца. Ислямист наръга без причина с нож до смърт 16-годишно момче, което се разхождало край реката с приятелката си. Според полицията е възможно убиецът да е Анис Амри.

Берлинската полиция разполага с видеозаписи, които показват атентатора часове преди и малко след извършването на атентата в една джамия в квартал „Моабит“ – недалеч от мястото, на което е бил отвлечен тира за атентата. Тази джамия е под наблюдение на антитерористи, тъй като се смята за сборен пункт на салафисти. Вероятно Анис Амри е пренощувал в нея. Джамията е обискирана и хората в нея се разпитват.

Тази сутрин германската полиция съобщи и за предотвратен атентат в Оберхаузен. Арестувани са двама баратя от Косово – на 27 и 31 години, които са планирали удар по търговския център „ЦентрО“ в Оберхаузен.

Антитерористични части атакуваха кварталите Марксло и Брукхаузен в Диусбург. Обискирано е едно жилище и няколко автомобила.

Източник E79 News