Камера на Живо от Центъра на Разлог

Банскалия получи 3 години затвор и 10 000 лева глоба за незаконно оръжие и производство на амфетамин

По споразумение между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия В.К. е наложено ефективно наказание за производство на амфетамин с цел разпространение и незаконно държане на оръжие и боеприпаси.

Подсъдимият К. в апартамент в гр. Банско, в гаражно помещение и лек автомобил „Мeрцедес GL 450“, без надлежно разрешително, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин.

Общото нето тегло на откритата дрога, във вид на прахообразно вещество и таблетки, възлиза на 4229,75 грама, с различно процентно съдържание на активно действащ компонент.

В нарушение на Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, В.К. държал химични съединения – фенил 2-нитропен, за получаване на амфетаминбаза. Течностите били разпределени в бидони – четири със съдържание на бензалдехид и седем – с нитроетан.
Стойността на всички наркотични вещества е в особено големи размери – 126 892,50 лева, а на материалите за тяхното производство – 17 131,40 лева.

Освен това в лек автомобил подсъдимият К. незаконно държал късоцевно огнестрелно оръжие марка „Астра“ и боеприпаси – осем бойни патрона.

За извършените от него престъпления подсъдимият В.К. ще изтърпи наказание от три години „лишаване от свобода“ и ще заплати глоба в размер на 10 000 лева.

Източник E79 News