Камера на Живо от Центъра на Разлог

Бански майстор-резбар изнесе урок по дърворезба пред туристи

Николай Кулин задоволи любопитството на малките посетители, разкривайки различни техники и тънкости в занаята, но и събуди възхищението на туристите – чужденци в града под Тодорка.
Под лъчите на жаркото юлско слънце, в съботния следобед, сръчните дами от Клуба на пенсионера в Банско демонстрираха плетене на кука игла. Песните на Смесена фолклорна група „Добринишки бисери” – гр. Добринище, огласяха сърцето на Банско, под музикалния съпровод на Младежка фолклорна група „Банска младост”.
Спас Ергин – майстор на резбовани икони и Райна Барякова, творец на икони с игла, подредиха своите творби в две изложби „Марангоз” и „Рисунки с игла”. Те ще радват ценителите на изкуството и посетителите на инфо центъра до 4 юли.
Всеки петък и събота десетки туристи се отбиват в Посетителския информационен център в града под Тодорка, където се провеждат Културните вечери „Традиции и изкуство”, за да разгадаят тънкостите на редица бански занаяти. В атракция, будеща възхищение у чуждестранни и български туристи, се превърнаха провеждащите се демонстрации на бански занаяти и изложби на местни автори и занаятчии.