Камера на Живо от Центъра на Разлог

Банско излиза днес на протест за втора кабинка

Снимка: Архив

Днес от 16:30 часа банскалии и всички приятели на ски спорта от цялата страна организират масов протест на входа на зимната столица на Балканите с едно единствено искане – колкото се може по-бързо да се премахнат пречките, в основата на които стоят някои екоорганизации и да се ускори изграждането на Втори кабинков лифт.

Протестът се организира от Сдружение „Бъдеще за община Банско“, което се обръщат към всички свои съмишленици от цялата страна, да се обединят и опълчат срещу „зелената мафия“, като застанат зад идеята за по-бързото изграждане втора кабинка в ски зоната.
От Сдружението призовават всички любителите на зимните спортове, на които вече им е дотегнало от безкрайните опашки край лифта, да излязат на 13 ноември в 16.30 часа на входа на Банско.

„И тази година зимната ни столица ще посрещне своите гости с километрични опашки по кабинковата линия. Липсата на втори кабинков лифт пречи на развитието на курорта. Затова сме решени да се разбунтуваме и повече да не оставяме съдбата на града в ръцете на шепа зелени рекетьори“, пишат организатеорите на протеста.

Източник E79 News