Камера на Живо от Центъра на Разлог

Банско и Разлог отново на война с бракониерите

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Проверки по пътищата, нощни дежурства, инспекция на дърводелските цехове. Това са част от мерките, които предприеха съвместно общините Разлог и Банско, за да спрат бракониерските набези в горите в региона.

Районът продължава да е критичен по отношение на незаконната сеч, въпреки че отдавна бяха въведени денонощни дежурства от Югозападното държавно предприятие. Не е тайна, че част от цеховете за преработка на дървесина използват и незаконно добити дърва. Затова Банско и Разлог се обединиха и обявиха война на бракониерите в горите.

Двете общини действат съвместно с горските стопанства и полицейските управления. Причина за тези действия станаха зачестилите преди няколко месеца посегателства и незаконната сеч на дървесина в региона. Сформирани са съвместни екипи, които извършват специализирани акции. Нощни дежурства в най-рисковите горски участъци пък дават горските служители, за да борят бракониерската сеч. Вървят проверки в цеховете за дървообработване, засилен е контролът дали не се ползва в тях незаконно добита дървесина.

Източник standartnews.com