Камера на Живо от Центъра на Разлог

Банско отново се рекламира на Международно туристическо изложение

Община Банско рекламира курорта на 22-то Международно туристическо изложение за туризъм и пътувания Emitt – Истанбул, Турция.
То е най-голямото за района на Източното Средиземноморие и е между 5-те най-престижни туристически изложения в света. В тазгодишното издание се включиха 1065 участници от около 106 държави и беше посетено от над 50 хиляди души.Още от първия ден, интересът на посетителите към щанда на Банско бе изключителното голям. Отново ски-зона Банско бе във фокуса на посетителите, като едно от най-големите предимства на града.
Приоритет на представителите на Община Банско и туристическия бизнес бе да открият нови бизнес – партньори, с които съвместно да бъде популяризиран града като целогодишен курорт. На срещите Банско беше презентиран като целогодишна дестинация с много атракции. Освен с приоритетния ски-туризъм, на туристическите агенти и туроператори бяха представени възможностите за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес.
Щандът на Община Банско бе посетен и от генералния консул на Република България в Истанбул, Ангел Ангелов, официален гост на изложението. Той разговаря с представителите на Община Банско, както и с мениджърите на хотелите, участници в щанда. Бяха обсъдени възможности за популяризиране туристическия потенциал на нашия регион, посредством рекламни пана, поставени в българското посолство. В допълнение, консулът покани фолклорни групи и състави от Банско, да вземат участие при организирани от посолството важни културни мероприятия с представители на бизнеса в Турция.