Камера на Живо от Центъра на Разлог

Банско се готви за планинския маратон „Пирин Ултра“

kirildizelaОт 22 до 25 септември 2016 г. красивият Национален парк „Пирин“, който е част от Световното наследство на Юнеско, ще бъде домакин на планинския ултра маратон Пирин Ултра. Верни на любовта си към екстремното организаторите XCoSports и този път ще тестват физическата и психическата издръжливост на бегачите.

Трасетата ще бъдат две – с приблизителна дължина 150 км и 70 км., с положителна денивелация 10.700 м и съответно 4.500 м. В подготовката и на двете трасета участие взе и рекордьорът на Ком-Емине Кирил Николов-Дизела.

Стартът и финалът на състезанието ще бъдат в Банско, където зрители, приятели и фенове ще могат да следят движението на участниците чрез GPS системата за проследяване Loggator. По трасетата ще има подкрепителни пунктове, чиито брой ще бъде ограничен до 6-8 пункта по дългото трасе.

Регистрацията започна на 10 юни 2016 и продължи до 30 юни 2016 г. на официалния сайт на състезанието: http://www.pirinultra.com/. Жребият за участниците беше изтеглен на 4 Юли 2016 г. Поради големия интерес ограничението е 130 състезатели.

Състезанието се провежда със съдействието на Община Банско и Дирекция Национален парк „Пирин“.