Камера на Живо от Центъра на Разлог

Банско филм фест 2018 наближава с нова порция адреналин

Банско ще е домакин на 18-тото издание на Банско Филм Фест – най-мащабният филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения в България.

Фестивалът ще предложи на публиката от България и чужбина едно уникално изживяване в неповторим формат – катерене, алпинизъм, фрийрайдинг, екстремно колоездене, каяк, гмуркане, сърф и др. Ще се срещнете с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света. Фокус на събитието тази година са хората с увреждания в екстремните спортове със специален гост, презентация и филмова програма.
Над 15 мотивационни презентации и workshop-ве ще бъдат изнесени от чуждестранни и български гости. Десет изложби ще украсят фоайетата на фестивалният център. Над 350 деца ще открият света на екстремните дейности и пътешествията в програмата Банско филм фест KIDS.

Всички прожекции и презентации ще се проведат от 21 до 25 ноември в Читалище „Никола Вапцаров“ гр. Банско и в кино-залата на Посетителския информационен център, а входът е напълно свободен.

В конкурсната и ретроспективната програма ще бъдат показани 100 филма в конкурсната и ретроспективна програма. Ще видите хитовите филми “Ama Dablam – The Holy Mountain”, режисьор Райнхолд Меснер и “The DOWN WALL” за историческото постижение през януари 2015г., когато американските катерачи Томи Колдуел и Кевин Йоргенсон завладяха света с усилията си да се изкачат привидно невъзможната скална стена от 3 000 фута в Националния парк Йосемити, Калифорния.Програмата включва най-доброто от световната продукция по темата – няколко десетки филма, носители на награди от най-големите и най-престижните кинофестивали в света.

Източник blagoevgrad.eu