Камера на Живо от Центъра на Разлог

Баня отбеляза своя празник

По традиция в първата събота и неделя от месец Юли село Баня отбелязва своя празник. Историята на тържествата посветена на Баня, води началото си от 1973г. Празникът винаги се организира много прецизно и мащабно, с богата културно – музикална програма. И тази година традицията бе спазена. Жителите и гостите на китното селце, бяха свидетели на изключително атрактивното представление, организирано от Кметство село Баня и НЧ „ Просвета – 1908“.

За първа година празникът се проведе в района на Старата Българска ( Римска) баня. Празничният концерт се състоя на амфитеатралната сцена пред банята. 

Празничната атмосфера се усещаше още от четвъртък. Тогава официално бе открит кът за отдих „ Благата вода“. В петъчния ден мероприятията свързани с празника продължиха с рисунка на асфалт на тема „ Красотите на Баня“ и футболен турнир за деца до 10 години, между отборите на село Баня и град Белица. 

Кулминацията на празника бе в събота при официалното откриване на празничния концерт с химна на Република България. 
В празничната програма участие взеха самодейци към читалището в село Баня,а офицален гост – изпълнител бе народната певица Мариана Манолева ( родом от Баня).

Жители и гости на с. Баня се потопиха в празничната атмосфера на това всенародно тържество, а прекрасните мелодии на чудните баненски песни и прекрасните ритми на българските хора докоснаха сърцата на всички.