Камера на Живо от Центъра на Разлог

Баща е бесен на властта след инцидента в Генуа

Иван Димитров, баща на едно от българските деца в училищния автобус, катастрофирал край Генуа, заяви, че нито консулството ни, нито училището са се обадили на родителите за инцидента.

Той е изключително разочарован от властите, фирмата и училищното ръководство. Самият Иван беше в студиото на bTV, за да изрази възмущението си.

„Дъщеря ми се обади след катастрофата, каза, че са претърпели инцидент и са добре. Каза, че техният рейс се ударил в един ТИР. Всички са добре, уплахата е била ясна за всички. В общи линии ми каза, че са здрави, което е най-важно за всички родители. Дъщеря ми си е седяла на седалката, изведнъж просто се е ударила“, каза родителят.

„Това, което чувам, че консулството се е наело с това да ни уведоми, няма нищо общо с истината. Никой не се обади нито от училището, нито от фирмата. Опитахме дори да звъннем на фирмата – никой не отговаря. Не може да си представите как сме се чувствали до 3:30 през нощта, когато дъщеря ми пристигна на следващата дестинация“, каза още той.
„Всички сте видели снимките на ударения автобус… Возиш деца и трябва да спазваш дистанция – независимо как кара този пред теб“, добави Иван.

Източник marica.bg