Камера на Живо от Центъра на Разлог

Безплатен вход в парка за мечки, край Белица, до края на месеца

Гратис за посетители в мечия парк над Белица ще има до края на този месец. След това се въвежда платен вход – 6 лева за възрастни и 3 лева за деца.

parkzamechki12

„За да узаконим тази наша дейност, трябва време. Искаме всичко да е законно. Не вярваме, че билетът ще спре хората да идват тук. Радваме се на повишен интерес от началото на април, когато открихме сезона. Дори и в дъждовните дни пристигат по над 100 души”, сподели пред standartnews.com ръководителят на екипа в мечия парк Васил Мадолев.
Работното време до началото на месец юни е от 12,00 до 18,00 часа. От 1 юни до 31 август ще започва от 10,00 часа и ще продължава до 18,00 часа. От 1 септември до ноември пак намалява с два часа – от 12,00 до 18,00 часа. Причината за наплива на посетители е в ремонта на съсипания 11-километров път от града до Центъра за реадаптация на танцуващи мечки. „Стига се за 20 минути от Белица до мечките. Направен е паркинг близо до информационния център, който събира 40 леки автомобила.

Най-висока посещаемост се регистрира през уикендите. Всеки желаещ може да види четириногите, докато не дойде времето им за зимен сън.„В момента всички 26 обитатели на нашия парк са навън и гостите ни могат да ги видят”, каза Васил Мадолев.

Предстоят и медицински прегледи в парка за 5 от четириногите. Специално за лечението на зъбите им пристигат от Германия д-р Марк Лузе, който редовно се грижи за мечките над Белица, и преподавател от Ветеринарния университет във Франкфурт. Ще им помага професор Богдан Аминков, екипът ще работи в парка от 13 до 16 май. „Ще бъде завършено лечението на всички зъби на пет от мечките. На по-късен етап подобни грижи ще получат и останалите животни, които се нуждаят от медицинска помощ”, допълни Васил Мадолев.

Източник standartnews.com