Камера на Живо от Центъра на Разлог

Белица посреща своите гости в първия Празник на общината „С любов и вяра в общите ценности“

Белица ще посрещне своите гости в първия Празник на общината “С любов и вяра в общите ценности” Над 500 самодейци и футболисти от региона и от страната се включват в двудневната програма в празника, който ще се проведе на 1 и 2-ри септември 2017г.. в град Белица.

На градския стадион запалянковците футболисти ще имат възможност да гледат двудневния детски футболен турнир в който участват отбори от Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Белица,Петрич и Симитли.

На 2 септември проявата ще премине в дневна и вечерна програма, която започва в 13.00ч. и ще приключи към 23.00 ч., в която участват фолклорни ансамбли и групи от Разлог, Сатовча, Хаджидимово, Баничан, Баня, Кремен, Горно Драглище, Мусомище, Добърско, Якоруда, Сейдол, Гоце Делчев, Благоевград, Брезница, Белица, Бабяк, Горно Краище и Краище.

Гостите на събитието ще имат възможност да се люлеят на „врътката” – запазен и до днес народен обичай в с. Бабяк, който местните жители възпроизвеждат за Гергьов ден. Ще участват в приготвянето и точенето на тесто за домашна юфка, ще валят траан, ще затъкат шарени черги на разбой/стан/. Ще се насладят на природното многообразие чрез специална туристическа програма. Ще опитат от местните специалитети на организираната богата „Пъстра трапеза”, приготвена от майстори кулинари от общината.Ще се докоснат до изкуството на младия фотограф и художник Василия Мадолева. В дванадесет щанда на открито местните предприемачи ще изложат продукти и сувенири произведени в екологична среда.
В деня на събитието Фондация „Четири лапи” е осигурила безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в културната програма. Официалното откриване на празника е във вечерната програма от 19.00 ч., където на централна сцена ще бъдат наградени победителите в двудневният футболен турнир. Известната българска поп-фолк певица АЛИСИЯ ще се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи до късно вечерта.

Източник blagoevgrad.eu