Камера на Живо от Центъра на Разлог

Бият се като животни! Французи се изпотрепаха за течен шоколад в супермаркет

Намаление със 70% на буркани с течен шоколад „Нутела” стана причина за сблъсъци между клиенти във френски супермаркети. Видеоклипове с блъсканицата и създалото се напрежение се появиха в социалните мрежи. Някои медии описаха случилото се като „бунтове”.

Промоцията е започнала в четвъртък във веригата „Интермарше” и e планирана да  продължи до събота.

„Хората просто нахлуха, блъскаха всички и чупеха предмети. Бяхме на ръба да повикаме полиция”, разказа пред АФП служител в магазина в североизточния град Форбак.

Цената на бурканите от 950 г е намалена на 1,40 евро от 4,50 евро.

„Биеха се като животни. Издърпаха косата на една жена, а друга беше с разкървавена ръка”, заяви очевидец пред френския вестник „Паризиен”.

От веригата супермаркети до момента не са коментирали инцидентите. Италианската компания „Фереро”, която произвежда „Нутела”, се разграничи от промоцията със съобщение в „Туитър”. „Решението за промоцията е взето едностранно от „Интермарше”. Осъждаме последствията, които могат да създадат объркване и разочарование сред клиентите”, написаха от компанията.

Дълги опашки се извиха пред магазините от четвъртък сутринта.
В някои от тях до напрежение не се е стигнало, но целите количества с течен шоколад са изчерпани много бързо.

Заради случилото се в „Туитър” се появиха и коментари.

„Нутела” е новият биткойн”, написа потребител.

„Някой да каже на французите, че няма да умрат, ако не ядат „Нутела”, гласи друг от коментарите. „Ако някога сте закусвали във Франция, разбирате бунтовете заради „Нутела”, пише трети потребител.

Източник TrafficNews.bg