Камера на Живо от Центъра на Разлог

Благотворителна кауза обедини деца от всички възрасти в Банско

За втора поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско обединява деца от всички възрасти и училища на една сцена в обща благотворителна кауза.

С голяма всеотдайност и с много обич и съпричастност децата се включиха в концерта с песни, танци, традиции и музикални изпълнения на пиано и тамбура. Отправиха от сцената топли слова, които стигнаха до душата на всеки зрител. Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, СУ „Неофит Рилски” и ГТ „Алеко Константинов” освен в концерта се включиха и в организирания благотворителен базар с картички, сувенири и лакомства. И въпреки че от м.септември банскалии събират пари за малката Марти, те за пореден път отвориха сърцата си.

Общата сума, която се събра на концерта и се преведе по сметката на майката е 2.507лв. С голямо удовлетворение и гордост си тръгнаха участниците в базара от СУ „Неофит Рилски”, които успяха да съберат 822лв., а от кутията, поставена в училището им събраната сума бе 300лв.
В концерта взеха участие още: деца от ОДЗ „Здравец” – гр. Банско, ученици от Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия, ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места и възпитаници на школите по пиано и танци към Читалище „Никола Вапцаров”.

И вие можете да помогнете –

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MARTINA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

Източник AGENCIA.BG