Камера на Живо от Центъра на Разлог

Блокада край Разлог! Хората протестираха срещу високата цена на водата

Около 300 човека блокираха днес пътя II-19, Симитли – Гоце Делчев, в района на комплекс „Реденка“ край Разлог. Протестиращите спряха движението за около един час.

Хората протестират срещу високата цена на водата, която предстои да бъде разгледана, в края на този месец.

Протестиращите коментираха и издигнаха лозунги, че водата е природно богатство и не трябва да бъде увеличавана, още повече, че около Разлог водата тече „така от извора, без нито пречистване, нито се харчи ток, нито има помпи“.

Има и много хора, които не могат да присъстват, но подкрепят протестиращите, изказвайки своето одобрение във фейсбук групата Да думаме на разложчи, фногооооо!, както и в Порталът на Разлог, които по стечение на обстоятелствата се превърнаха в място, където всеки може свободно да изкаже мнението си по темата.

И пак трябва да се повтори: Този протест трябва да бъде не само срещу високата цена на водата, а и с искания, по някакви „неведоми пътища Господни“, ВиК – Разлог да се отдели като самостоятелно общинско дружество. Каква утопия, нали? Ясно е, че това няма да стане с магическа пръчка. Трябва да се променя нормативната база, изцяло или частично, а това става мудно по тези географски ширини. Е, трябва и желание, от местните ръководни единици, за това отделяне. А, принципно, има ли такова? Или най-добре да си стоим в стадото, защото така по-трудно се забелязваме и не сме на мушката?


И не на последно място трябва да отдадем заслуженото и на полицаите от Разлог, които позволиха на хората, чрез блокирането на пътя, да изкажат своето недоволството и да бъдат чути.