Камера на Живо от Центъра на Разлог

Блокада! Цялата полиция е приведена в готовност за концерта на Слави Трифонов на Орлов мост

slavikoncom

Снимка epicenter.bg

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран за събитието тази вечер на Орлов мост. Това заяви пред Нова телевизия директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов . Униформените смятат, че зад крутите мерки за сигурност прозира страха на управляващите от

Блокадата в центъра на София вече е факт. Рано тази сутрин бул. „Цариградско шосе“ беше затворен във връзка с концерт-митинга на Слави Трифонов. До края на деня ще бъдат затворени още ключови улици и булеварди, което ще затрудни неимоверно трафика в столицата.

Уеб камера от „Орлов мост“

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран за събитието тази вечер на Орлов мост. Това заяви пред Нова телевизия директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов във връзка концерт-митинга на Слави Трифонов. Над 3000 полицаи са вдигнати на крак,  поне 2000 ще бъдат командировани от провинцията. Ченгетата подозират, че това се прави умишлено, за да се създава усещане за опасност и напрежение.

„Освен униформени полицаи ще има и много цивилни, които ще наблюдават за подозрителни и неадекватни лица“, добави той.

Шефовете на МВР са измислили и друга врътка , така че на концерта-митинг да отидат колкото се може по-малко полицаи като зрители. Те дали устна заповед на всички почиващите да си стоят вкъщи до второ нареждане. Обяснили им, че ще ги използват, ако се наложи. Така в събота цялата полиция е приведена в готовност като за война. Униформените смятат, че зад крутите мерки за сигурност прозира страха на управляващите от влиянието на водещия.

„Предвидили сме екипи, които ще се грижат за сигурността в София и в други точки освен на концерта“, разкри Младен Маринов и добави, че за момента полицията няма информация за подготвяни други събития освен концерт-митинга.

„Предвидили сме организацията така, че да предотвратим всякакви заплахи“, заключи директорът на СДВР.

Нормалното движение ще бъде възстановено в 8.00 часа в неделя.

От СДВР съобщиха за редица мерки, които се предприемат заради концерта. Движението в района ще бъде спряно, а по бул. „Цариградско шосе“ ще могат да се събират желаещите да присъстват на концерта.

На митинг-концерта ще има осигурена охрана от организаторите, от Столична община и от СДВР. Те ще бъдат облечени в жълти елечета и всеки, който забележи нещо притеснително или има нужда от помощ, ще може да се обърне за съдействие към тях. Шефът на „Охранителна полиция“ Борислав Мауров препоръча на хората откъде да се придвижват за концерта.
На концерта ще има 22 полицейски пункта, както и медицински пунктове, които ще оказват помощ на гражданите при нужда. На концерта няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние и с обемисти предмети и чадъри.

Източник epicenter.bg