Камера на Живо от Центъра на Разлог

Блуждаещи животни, в града и околностите, възмутиха, за кой ли път, граждани на Разлог

Снимка: AGENCIA.BG

Снимка: Архив

Проблемът с безнадзорно пуснатите, блуждаещи като свободни електрони, животни (наречени „бежанци“ от създателя на темата във фейсбук) в Разлог и особено на път ||-19, в участъка от разклона за Бетоловото, та чак до местността Предела, не е от вчера.

Възмущението на граждани от Разлог, в социалната мрежа, е с пълно право, защото „при евентуален нещастен случай при сблъсък, ще има масова медийна изява на всички, което няма да е приятно преживяване за никого!!!“

Наложително е „в кметството да се самосезират незабавно и „черезвичайно“, защото някой трябва да е „пъдар“ все пак. След като се вижда, че не може да се разчита на самосъзнанието на притежателите на животни, явно намесата, от отговорните лица, трябва да е драстична, за да няма трагедии. Обяснението: „не знаем на кого са тези животни, не са маркирани“ е крайно несъстоятелно, защото все пак не живеем в някакъв мегаполис.

konevrazlog4

Снимка: Архив

Естествено основната вина е на собствениците на тези животни. Наскоро пак повторихме – след като искате да имате животни, грижете се за тях както подобава. Не създавайте проблеми, от каквото и да е естество, на другите хора.

Снимките, които виждате са изпратени на Razloginfo.com през последната една година.

Ето и няколко от преживените близки срещи, но не от трети вид:

За пореден път в района между бензиностанцията на „Шел“ и разклона за „Бетоловото“, снощи имаше „бежанска вълна“ от коне, кончета и магаре(та)…бройка – около 7-8, която небрежно и неправомерно си се разхождаше по платното за движение…
Всички които управляват МПС по една или друга причина, знаят какво се случва при сблъсък с един такъв „бежанец“… или той, или вие…или и двамата, барабар с МПС-то!!! Майтап няма!

konezala

Снимка Архив

Преди има нема 2 седмици имах близка среща с т. нар. в посто „бежанци“. 4 броя. Шофьорските ми умения не се укажаха толкова добри и уцелих само 2. За късмет хора не пострадаха, а за колата нема да думам оти ремонто струва колкото половината кола. Полицията положи да кажем никакви опити за установяване собствеността на конето (въпреки че безконтролно разхождащите се животни са на едни и същи хора и се знае кои са), а тъй като не сам имал каско не ми съставиха даже и протокол за ПТП оти немало смисъл – немало да ми требува. Та да остаа мойте неволи настрана – седмица преди моя инцидент имаше друг, а преди месец и половина мой приятел също пострада от животни на платното точно в същия район на 5-тия километър. Тава са инциденти за които я знам, а сигурно има и още. Най-интересното в случая, е че не се зимаа никакви мерки от никой – сигурно 3-4 случая на катастрофи с животни в месецо са нещо нормално за полицията и общината. Да има жертви ле се чека не знам, ама и тава че стане в скоро време. Сички са забележили, че електропастирите са на половин метър от пътното платно – тава не знам дали е правилно. Тава, че половината не работаа вече не е. Убаво е да се земаа мерки срещу тия „отговорни“ хора дека си оставаа животните на главен международен пач (па че река че тава са едни и същи хора и се знае кои са), ама изглежда нема кой да го напрее. А за попълването на търговската мрежа с Разложки старец – тия животните не са виновни, ама и тава е краен вариант.

konevrazlog2

Снимка Архив

И аз съм имал инцидент с разпуснати кончета на Предел.Случка в 10 вечерта на Никулден. Един колега пред мен блъсна конете, аз леко блъснах него отзад(валеше силен сняг и дори с 40 км/ч не се спираше) Дойде полиция, за да важи гражданската и каското наколегата(неговата кола беше сол отпред) ме изкараха мен виновен 🙂Конете бяха не-маркирани и уж не се знае на кой са. Полицаите ми препоръчаха да напиша оплакване до Общината, за да знаят за проблема, те нищо не можели да направят(макар и после да разбрах,че по 3-4 такива инциденти на месец са нещо нормално за района около Разлог?)В крайна сметка се разминах само с ремонт на колата, но при сухо време и по-голяма скорост,може да стане голяма беля. Конете и кравите се знаят на кой са, важното е собствениците им да разберат колко са нехайни
konestat