Камера на Живо от Центъра на Разлог

Божков връчва акциите на Левски на премиера, Сашо Диков е приносител

Божков връчва акциите за ПФК „Левски“на премиера Бойко Борисов. Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет. Това съобщиха преди минути от Нове холдинг.

Ето и съобщението, изпратено до медиите от името на настоящия собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се  стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за  усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Сашо Диков не е допуснат в сградата на Министерски съвет, където чака вече от около половин час. За пръв път той не успява да осъществи връзка и с пресцентъра. Това е споделил самият той пред БТВ.

Диков е получил акциите на ФК „Левски“ тази сутрин от посредник. Вчера лично му се е обадил Васил Божков и го е помолил да предаде акциите на клуба на премиера Бойко Борисов. Документите са джиросани на 8 май на името на Борисов от Георги Попов.

„Чакам сега Бойко Борисов и се надявам той да се съгласи. Аз също нямаше как да откажа на Божков, защото съм патриот. Аз съм просто куриер“, каза Диков, който в момента е в пред Министерски съвет и чака да му ги предаде.

Междувременно обстановката пред административната сграда на Герена е повече от спокойна. Изпълнителния директор Павел Колев все още не е дошъл на работа, предаде националната медия.

Очаква се на футболистите да им бъдат направени тестове за коронавирус. Тренировките преди старта на сезона ще започнат в близките дни, като има вероятност това да стане утре.

Източник: trafficnews.bg