Камера на Живо от Центъра на Разлог

Браво, момичета! Два златни и един сребърен медал за нашите гимнастички в Москва

Българският ансамбъл записа пореден голям успех. Грациите ни спечелиха златен медал на финала с пет обръча на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При, който се провежда в руската столица Москва.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова, получиха за изпълнението си оценка 18.900 точки и грабнаха втори медал в Москва след среброто в многобоя вчера. По-късно е финалът на три топки и две въжета. На второ място са домакините от Русия с 18.500 точки, а на трето Узбекистан с 15.900 точки.

Боряна Калейн донесе още два медала на България в силната конкуренция на Гран при по художествена гимнастика в Москва. След златото и среброто на ансамбъла, Калейн взе златното отличие на финала на топка и сребро на обръч при жените.
За съчетанието си на топка тя получи оценка от 17.950 точки. Втора и трета са съответно Дина Аверина (Русия) със 17.350 точки и Катарина Халкина (Беларус) със 17.000 точки. Калейн взе сребро на обръч със 17.150 точки. Тя беше резерва в този финал, но в последния момент се наложи да играе и завоюва среброто. Първа е Дина Аверина (Русия) с 18.650 точки, а трета – Катарина Халкина (Беларус) с 15.950 точки.

Източник TrafficNews.bg