Камера на Живо от Центъра на Разлог

Брилянтни изпълнители поставиха началото на фестивал на камерната музика в Разлог

В Разлог стартира нов музикален фестивал, посветен на камерната музика. Световно известните изпълнители Йорам Зербиб – китара /Израел/, Силвия Ангелова – сопран /България/, Марина Иванова – пиано /България/ и Марина Фридман – пиано /Израел/, откриха фестивала. Публиката успя да се наслади на произведения на Моцарт, Шопен, Шуберт, Менделсон и др.

Днес, 14 юли, голямата изненада на фестивала ще бъде Етсуко Хиросе – пиано /Япония/, която ще омае публиката със своето виртуозно изпълнение. Марина Фридман отново ще се появи на сцената, за да създаде неповторимо удоволствие за слушателите си.

В заключителната вечер, 15 юли, участие ще вземат Лоран Ле Флечер – цигулка /Франция/, Игор Киритченко – чело /Франция/ и отново Марина Фридман.

Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси.
Организатори на фестивала са приятелите на Разлог Марина и Николай Фридман от Израел, с изключителното съдействие на кмета на община Разлог Красимир Герчев, община Разлог и читалището в град Разлог.
null
Съпътстващо събитие на фестивала е изложбата на израелските художници Тина и Илия Богдановски, която се проведе непосредствено преди началото на фестивала. Разлог е атрактивна дестинация, а съчетанието с висок клас концерти камерна музика, е гаранция за вълнуващи срещи с красотата.