Камера на Живо от Центъра на Разлог

Броени часове до старта на най-екстремния български фестивал – Банско Филм Фест 2017

Броени часове остават до официалното откриване на най-екстремния български фестивал – Банско Филм Фест 2017.

Приключения, пътешествия, екстремни спортове и много адреналин – това са ключовите послания и емоции, които организаторите на „Банско филм фест“ ще предложат на посетителите. По време на събитието ще бъдат представени 120 филма от пет континента и 30 държави.

Банско
Снимка: Община Банско

Фестивалът стартира в Банско от утре, 22 ноември, като ще представи своята наситена програма до 26 ноември. Организаторите са осигурили поредица от вълнуващи срещи с десет звезди на екстремните спортове, сред които Сара Отън и Герлинде Калтенбрунер.
Отън е първата жена, направила околосветска обиколка само със силата на своите мускули – чрез гребане, бягане, ходене и колоездене. Австралийката Калтенбрунер е първата жена, изкачила всички 14 осемхилядника, без да използва кислород. Сред гостите се отличава и алпинистът Боян Петров, който ще представи своя филм за постиженията си през 2016 г. Ще бъдат поставени още 12 изложби, демонстрации и специална програма, насочена към детската аудитория.

Банско
Снимка: Община Банско

Всички прожекции и презентации ще се проведат в читалище „Никола Вапцаров“ и в кино-залата на Посетителския информационен център. Входът е свободен, а високият адреналин – гарантиран.

Източник DarikNews.bg