Камера на Живо от Центъра на Разлог

Будител издаде първа книга с илюстрации от деца

Йорданка Калистрина, първият будител на годината в Банско, представи първата си книга „Детска вселена”. Двама от носителите на най-високото отличие, будител на годината – Йорданка Калистрина и Невенка Бърдарева, обединиха усилия и сътвориха ново четиво за децата на Банско. Автор на детското четиво, носещо прекрасното име „Детска вселена”, е Йорданка Калистрина – дългогодишен учител, краевед, литератор и будител на своето време, чиито труд отдавна е надхвърлил границите на училището.
В „Детска вселена” е събрано всичко най-мило и скъпо – родината, майката, учителката, първият допир с буквите, сезоните, чудото, мечтанията и всичко онова, което вълнува всяко едно дете.
„Тази книжка доказва, че в случайните неща няма нищо случайно. Защото ние съвсем случайно се срещнахме с г-жа Бърдарева и случайно й споменах, че имам идея да издам книжка. Тя съвсем спонтанно предложи децата от ръководеното от нея училище да направят илюстрациите и така в кратък срок нещата се случиха”, заяви авторката на книгата Йорданка Калистрина, развълнувана от препълнената от хора зала, взривена от възторжените ръкопляскания на толкова много деца.
По време на представянето ученици от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, под ръководството на Евгения Тренчева, рецитираха стихове, поместени в книгата, като честта да открие срещата бе дадена на Анелия Чобанова, най-малкият творец, чиито рисунки също са поместени в книгата.