Камера на Живо от Центъра на Разлог

България пламна в червено, мрачният рекорд пада до часове

Цяла България пламна в червено! Това показва КОВИД картата на традиционния седмичен анализ. Последна се предаде област Търговище.

Темповете на нарастване са чудовищни и вече страната ни има над 600 заболели на 100 000 население. Само преди седмица бяха под 500.

Не е трудно да се прогнозира, че до часове ще падне рекордът от миналата есен от около 660-670 заболели на 100 000 население, тъй като настоящите данните са към 21 март.

Цяла България пламна в червено, мрачният рекорд пада до часове ГРАФИКАНовиниИнформация

Най-зле са областите София-град, Враца, Бургас и изненадващо – Силистра, където има по над 800 заболели на 1000 население.

България е на първо място в Европа и на второ в света по смъртност от коронавирус. Това сочат данните на университета Джонс Хопкинс, съобщава trafficnews.bg.

Данните показват процента на починали от официално регистрираните заразени с коронавирус от началото на пандемията.

Според статистиката 9% от хората с коронавирус в Мексико умират, а второ място в света по този критерий е България с 4% починали от заразените.

От европейските страни България оглавява печалната класация за процент починали от заразените с COVID-19.

Унгария, Италия, Великобритания и Германия също са сред страните с най-висок дял на фатален изход от заразата.

Когато се сравняват починалите на 100 000 население обаче, най-много жертви от коронавирус от началото на пандемията е дала Чехия, а България е на пето място със сходна статистика с Италия и Съединените щати.

Източник: marica.bg

Последвайте ни: