България под мониторинг заради застраховката „Зелена карта” | Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
Камера на Живо от Центъра на Разлог

България под мониторинг заради застраховката „Зелена карта”

България е поставена под специален мониторинг заради проблеми със застраховката „Зелена карта”. Причината – неизплащане на щети, причинени от български автомобили в Европа.

Заради допълнителни финансови изисквания е възможно да се стигне до ново поскъпване на „Гражданската отговорност”.

Европейският орган е изпратил писмо у нас с искане българските застрахователи, предлагащи „Гражданска отговорност” и съответно „Зелена карта”, да сключат презастрахователен договор с международна компания.

Цената на такъв тип презастраховка може да достигне десетки милиони евро, коментираха от бранша. Заради това е възможно този разход да оскъпи „Гражданската отговорност”.Засега безпрецедентният мониторинг няма да повлияе на шофьорите, които излизат зад граница.

Междувременно председателят на  бюрото „Зелена карта” – Орлин Пенев, подаде оставка. Официалният мотив е „здравословни причини”.

Източник: trafficnews.bg

Стани част от новините с Razloginfo.eu и Razloginfo.com! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на support@razloginfo.com, razlogsp@abv.bg или като съобщение на Facebook.com/portalatnarazlog. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Порталът на Разлог не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в Razloginfo.com и Razloginfo.eu като свободен посетител или чрез регистрацията си в Razloginfo.com, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайтовете Razloginfo.com и Razloginfo.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Абонамент за новини
Изпрати новина!Стани репортер!


За реклама:support@razloginfo.com
Позиции в сайта
error: Content is protected !!

E-mail :
support@razloginfo.com
razlogsp@abv.bg

Телефони:
0885 250 440
0884 107 153