Камера на Живо от Центъра на Разлог

България се вдигна на бунт, а водещите медии мълчат

Никоя водеща медия не намери за нужно да отрази случващото се в страната, а именно масовите протести срещу високите цени на горивата и увеличаването на данъка на старите автомобили в България.

Граждани от цялата страна организираха исторически автошествия, блокираха главни пътни артерии и крещяха „Оставка“. Благоевград е рекордьор на протесте. 550 автомобила бяха на автошествие. Колоната спря на „Полигона“, протестиращите слязоха от колите и блокираха ГП Е- 79.

За демонстрациите научаваме от предоставени фото и видео материали от протестиращите, както и от обективни и безпристрастни информационни агенции.

Водещите телевизии в България умишлено пропуснаха да уведомят зрителите за зрелищните събития.

Кой наложи вето на свободната и независима журналистика? Страха от гнева на хората се оказа ключов проблем за управляващите, които дърпат конците на голяма част от информационните доставчици.

Въпреки опита на властимащите да потулят случващото се, протестите се радват на широк отзвук, благодарение на интернет пространството и социалните мрежи. Именно там бяха организирани по – голяма част от протестните действия.По последни данни България се нарежда на 111- то място по свобода на словото и медиите. Днешният случай не е прецедент и отново доказа, че сме в дъното на пирамидата, озаглавена „Свободно слово“.

Източник bnews.bg