Камера на Живо от Центъра на Разлог

Българи от страната и чужбина започват протест за оставка на правителството

Българи от страната и чужбина започват безсрочен протест за сваляне правителството на Бойко Борисов от власт и смяна на системата на управление. Броени часове остават до началото на един от големите протести. Недоволството ще се изрази пред парламента в София, като за протеста ще пристигнат българи от Европа и САЩ.

Основно искане е смяна на политическата система. Създадена е специална организация, за да бъде гарантирано спокойното им протичане, съобщиха по този повод от Министерство на вътрешните работи.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от фейсбук групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“. Настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната. Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни.

Осигурено е достатъчно полицейско присъствие, за да не се допуска нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Възможни са временни спирания или пренасочване на движението при необходимост. Целта е да не се пречи на очаквания засилен трафик заради предстоящия първи учебен ден и завръщането на голям брой автомобили в столицата. Осигурен е достатъчен полицейски състав, който да гарантира мирното протичане на протестните действия и спазването на обществения ред.Инициатори на протеста са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта “Будилник”, Росен Миленов и Светослав Козлуджов.

Източник Blagoevgrad.eu