Камера на Живо от Центъра на Разлог

Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин

С впечатляващи 3D mapping проекции, част от престижния „Фестивал на светлините“ в Берлин, българското MP-Studio ще преобрази емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула, Бранденбургската врата и Германския исторически музей

null
В дните между 5 -14октомври централната част на германската столица ще бъде преобразена от 1503D mapping продукции, а три отнай-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформираниименно от българи. Това са членовете на MP-Studio, което ще е единственото креативно студио, с три светлинни спектакъла в рамките на „Фестивал на светлините“ 2018 г. Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата,телевизионната кула и Германскияисторически музей.

Единственото 3D mapping шоу, което ще промени облика на Бранденбургската врата в града ще бъде дело на талантливите българи. То ще превърне красивия монументв портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде посветено на многоликостта Берлин.

За участие в специална категория „Нека да създадем по-добро бъдеще“са поканени 18 студиа от седем европейски държави, а сред финалиститесе нарежда и MP-Studio, което ще представиГермания и България. Седемте финалистаще представят творбитеси върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща структура в града. Светлинните шоу продукциище бъдат показвани по време на целия фестивал, а победителите ще станат ясни след гласуване на жури и публика, което ще е отворено след 5-ти октомври.3D mapping продукциите на всички класирали се за финал студиамогат да бъдат видени на: https://festival-of-lights.de/en/finalists-special-award-tv-tower/

Българите са избрани да създадат и специална продукция, по случай седемдесетата годишнинаот създаването на Израел. Светлинният спектакълще се появи на 300-годишната фасадананай-важната съществуваща барокова сграда в Берлин -Германскияисторически музейи ще разкрие пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.

MP-Studio са двукратни шампиони в изданията на „Фестивал на светлините“през 2015 и 2016 г., грабвайки съответно първо и третомясто със своите 3D mapping творби, проектирани на Бранденбургската врата и телевизионната кула в Берлин.Именно те са първият победител в конкурса, чието пилотноиздание се провежда през 2015 г. Студиото е по-известно на българските зрители с любимите на столичани светлинни спектакли за Деня на Европа през2017 и 2018 г., които разказаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната художествена галерия (бившия Царски дворец)и Министерски съвет в София.

За „Фестивал на светлините“

„Фестивал на светлините“, Берлин,е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се провежда през октомври, като за 14-та поредна година превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.

За MP-Studio

MP-STUDIO, основано през 2008 година, е високотехнологична компания специализирана в 3D ProjectionMapping и интерактивни визуални решения за събития. Компанията е пионер в бранша и се нарежда сред най-успешните в сферата със своите над 180 проекта в света: Австрия, Белгия, България, Германия, Грузия, Гърция, Дания, Дубай, Катар, Кувейт, Ливан, Русия, Франция,

Холандия, Швейцария и др. Компанията е специализиранав създаването на шоу продукции, интерактивни инсталации,визуални ефекти,интериорни и екстериорни проекции върху сградии триизмерни обекти, холограми,4D Experience: лазерен и видео мапинг,лед мапинг, водна проекция,3D анимации за виртуална реалност.