Камера на Живо от Центъра на Разлог

Българската политика пълен провал и национално предателство! Време е за оставки!

oonКристалина Георгиева, външният министър Даниел Митов и премиерът Бойко Борисов да подадат оставки след провала на българския еврокомисар, издигнат от правителството за шеф на ООН!

Това поиска лидерът на АБВ и експрезидент Георги Първанов в кулоарите на парламента след снощното гласуване за лидер на световната организация.
Той допълни, че партията му ще поиска и вот на недоверие към правителството за цялостно творчество, както нарече цялостната политика, част от която е и външната, но след изборите, за да не се разводняват дебатите между канидатите за държавен глава. Като мотив за този вот Първанов посочи, че с подмяната на Бокова с Георгиева е извършено национално предателство и унижение на националното ни достойнство.

Искането за оставката на Кристалина Георгиева Първанов мотивира с претърпения според него морален крах, след който не е ясно как ще стои и работи в Европейската комисия и как ще гледа хората в очите.

„Не мога да поискам оставката на Меркел, но ако тя е съпричастна към всичко това, трябва да се извини, а ако това не е вярно, направилите тези интерпретации у нас да си получат заслуженото“, заяви още Първанов.

И допълни, че се е уморил да иска оставката на външния министър Даниел Митов за цялостен провал във външната ни политика и неадекватното му поведение, но сега наистина е времето да я подаде.

Първанов призова Борисов да даде обяснения за подмяната на Бокова с Георгиева. Той похвали Бокова за положените усилия и заяви, че след тази битка тя се е утвърдила като дипломат на високо равнище и благодари на екипа, работил за кандидатурата ѝ през цялото време.
Първанов поздрави Гутериш за победата, каза, че е сигурен, че той ще бъде добър шеф на ООН и че се познават добре, тъй като са работили заедно. Като добави, че изпитва респект към Португалия, която в много отношения е близка до България, и начина, по който е защитила кандидатурата си. Докато България си е причинила страшен резил, смята още Първанов.