Българчета спечелиха 5 медала на олимпиада по астрономия и астрофизика в Китай | Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
Камера на Живо от Центъра на Разлог

Българчета спечелиха 5 медала на олимпиада по астрономия и астрофизика в Китай

Два златни, два сребърни и един бронзов медал завоюваха българските ученици от националния ни отбор на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която се състоя в Пекин, Китай, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Златни медали са спечелили Георги Александров от 12-и клас на Софийската математическа гимназия (СМГ) и Стефан Иванов от 12-и клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас. Сребърни медали са завоювали Владимира Иринчева от 12-и клас на ПЧМГ София и Петър Димитров от 12-и клас на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София. Бронзовият медал е заслужил Денислав Георгиев – ученик в 12-и клас на СМГ.

Тази година българските ученици са се съревновавали на олимпиадата в Китай с над 250 състезатели от 50 държави в силна конкуренция.Ръководители на българския ученически отбор са Никола Каравасилев от Физическия факултет на Софийския университет „Климент Охридски“ и Захари Дончев от Института по астрономия към БАН. Те са определили като отлично представянето на отбора, което е най-доброто на наши ученици до сега на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика.

Източник: trafficnews.bg

Стани част от новините с Razloginfo.eu и Razloginfo.com! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на support@razloginfo.com, razlogsp@abv.bg или като съобщение на Facebook.com/portalatnarazlog. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Порталът на Разлог не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в Razloginfo.com и Razloginfo.eu като свободен посетител или чрез регистрацията си в Razloginfo.com, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайтовете Razloginfo.com и Razloginfo.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Абонамент за новини
Изпрати новина!Стани репортер!


За реклама:support@razloginfo.com
Позиции в сайта
error: Content is protected !!

E-mail :
support@razloginfo.com
razlogsp@abv.bg

Телефони:
0885 250 440
0884 107 153