Камера на Живо от Центъра на Разлог

Важни съвети за спално бельо: на какво да обърнем внимание при покупка

За предпочитане е да изберете комплект спално бельо за покупката, вместо да го събирате поотделно. Има няколко причини за това:


  • всички елементи ще бъдат изработени от един и същ материал по отношение на качество, здравина;
  • модел, яркост, блясък няма да се различават.

Но когато избирате комплект спално бельо, трябва да бъдете изключително внимателни, тъй като вътрешното и европейското производство може да се различават. Във втория случай може да липсва долния чаршаф, който ще трябва да бъде закупен отделно. Някои европейски комплекти са оборудвани с чаршаф, но той може да бъде еластичен, което означава, че не е подходящ за всяко легло.

На пазара се появиха и американски комплекти. При тях може да липсва завивка. Вместо това се използва чаршаф, който се закопчава с копчета директно към одеялото.

Опаковка и етикет

Опаковките за спално бельо не са само лицето на продукта. Този елемент, подобно на етикета, предоставя цялата информация за продукта:

  • производител;
  • използван материал;
  • размерът;
  • препоръки за употреба и грижи.

Когато избирате спално бельо за дете, трябва да обърнете внимание на цветовата схема, използвания материал и размера. Такива продукти трябва да отговарят на следните критерии:

  • безопасност, което означава екологичност, хипоалергенност, пропускливост на въздуха (памук, лен, съвременни естествени материали отговарят на тези изисквания);
  • високо качество (струва си да изоставите материали, които привличат прах, електрифицират, бързо се износват);
  • по-лесна грижа (бебешките спални комплекти трябва да се сменят често и следователно да се перат, така че продуктът трябва да издържа на по-интензивна употреба).

Продуктите с голям брой малки декоративни детайли, като копчета или волани, не са подходящи като спално бельо за деца.

Не трябва да пестите от спално бельо. Най -добре е да изберете комплекти от здрави и качествени материали, като спално бельо от памук или други естествени тъкани с повишена здравина. Тъканта трябва да е приятна на допир, защото дискомфортът може да причини неспокоен сън. А всички знаем, колко ценен е днес пълноценният сън.

Последвайте ни: