Камера на Живо от Центъра на Разлог

Взривове в Манчестър! 19 загинали и 50 ранени след концерт на Ариана Гранде, певицата спира турнето си

Най-малко 19 души са загинали, а още 50 са ранени при взрив на концерта на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър. Местната полиция третира случая като терористичен инцидент. Загиналите и пострадалите са предимно младежи, много от които непълнолетни.

Няма данни за пострадали българи при атентата, заяви посланикът ни във Великобритания Константин Димитров.

Малко след 22:30 часа местно време, концертната зала „Манчестър арена“ бе разтресена от две експлозии, малко след края на концерта.

Детонациите са станали веднага след края на концерта, когато хората са започнали да се разотиват. Много от посетителите на концерта са непридружени непълнолетни.

Всички улици в близост до стадиона са затворени от полицията. Намиращата се наблизо жп гара „Манчестър Виктория“ също е затворена. Към мястото са изпратени множество линейки и най-малко 50 полицейски автомобила.
Междувременно силите на реда съобщиха за открито друго взривно устройство. Извършена бе контролирана експлозия.

В Twitter се появи обява, че изгубените деца биват откарвани в хотел Holiday Inn. Facebook стартира функцията „Аз съм в безопасност“ след инцидента край „Манчестър арена“.

Таксиджиите в Манчестър возят безплатно цялата нощ. Местните хотели също приемат всички нуждаещи се от подслон без заплащане.

Певицата Ариана Гранде е спряла световното си турне, съобщава TMZ.

Източници, близки до звездата потвърждават пред изданието, че тя няма да излезе на концерта си в Лондон, заплануван за четвъртък и отменя концертите от европейското си турне в Англия, Белгия, Полша, Германия и Швейцария.

Ариана е неутешима … „в истерия“ след бомбардировките. Близък до звездата съобщи, че тя не е в състояние да изпълнява никакви песни, а екипът й е сериозно загрижен за сигурността й.

Мениджърът на Ариана, Скутер Браун, каза: „Ние скърбим за отнетия живот на децата и за техните близки в този страхлив акт“ и добави, че всички ще се молят за жертвите и техните семейства.

Самата певица е била сломена от случилото се и е получила пристъп на истерия.

Тази сутрин певицата намери сили да напише само няколко думи във Фейсбук:

Съкрушена. Съжалявам толкова, толкова много, от дъното на сърцето си. Нямам думи.“

Източник E79 News