Камера на Живо от Центъра на Разлог

Внесоха молба за извънредно заседание на ОбС – Разлог. Искат излизане от Водната асоциация и създаване на общинско ВиК

Вчера е входирана молба от предводителят на протестите в Разлог, срещу увеличаването на цената на водата – Димитър Марков.

В нея се посочва, че на основание чл.63, ал.3 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет се иска свикване на извънредно заседание на ОбС – Разлог.

Целта му е да бъдат разисквани възможностите за излизане на община Разлог от Водната асоциация, както и създаването на общинско ВиК дружество.

Към молбата са приложени и подписите на над 3000 граждани на Разлог и общината, чието желание се припокрива с мотивите посочени във въпросната молба.

Както е известно протестите срещу увеличението на цената на водата се проведоха три поредни недели край Разлог. През този период граждани на Банско и Гоце Делчев също подкрепиха недоволството и изразиха несъгласие с така определената цена и основанията за нейното увеличение.Междувременно се изказаха и мнения, ако такова извънредно заседание не се състои или се състои, но не бъде постигната целта на протестиращите и тези над 3000 подписали се граждани на Разлог, тогава да бъде започната процедура по организиране на референдум със същите или подобни искания.