Камера на Живо от Центъра на Разлог

Внимание! Крадци на катализатори в Разлог

Автокрадците се преориентират, за пореден път през последните години, към кражбите на катализатори. За такава кръжба, макар и представялваща единичен случай, съобщава член на най-разложката група Да думаме на разложчи, фногооооо!

„Приятели изглежда по града са тръгнали крадци на катализатори.Незнам дали има други потърпевши. Моля споделяйте и бъдете внимателни,особено тези без гаражи.“

Катализаторите се свалят бързо и струват скъпо в пунктовете за изкупуване на метали.

Преди около 5 години организирана група удари автосервиз в столицата. Тогава апашите отмъкнаха седем катализатора за близо 10 000 лева.

Катализаторите са апетитна плячка, защото пунктовете за изкупуване на метали плащат между 100 и 400 лева за бройка. По-скъпи са устройствата, свалени от дизелови автомобили.
Оказва се, че крадците действат и денем и нощем. Обичайно ходят на групи по двама-трима, като задължително единият от тях пази, докато колегите му действат. На апашите са им необходими между 5-10 минути, за да си свършат работата. Обичайно използват стоманени корди, с които прерязват връзката на катализатора с останалата част от колата. Други пък директно повдигат колата с крик, обясниха ченгета. Собственикът на возилото веднага усеща кражбата, тъй като ауспухът започва много да бръмчи.