Камера на Живо от Центъра на Разлог

Внимание! Нов фалшив имейл от НАП

Поредни фалшиви имейли бяха разпространени от името на Националната агенция по приходите (НАП).

Те „информират“ за промени в регламента за подаване на декларации към НАП. Прикаченият файл в имейла, който вероятно пренася вирус, е с разширение .zip и е озаглавен „Известие“.

От НАП категорично заявяват, че не са изпращали имейл с подобно съдържание. Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg.

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, да стартират веднага антивирусната си програма.
Агенцията не дава повече подробности, тъй като тече разследване.

Текстът на фалшивите съобщения е следният:

„Уважаеми госпожи и господа, Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове.

Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!

Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл. Национална агенция за приходите.

Преди няколко месеца същият имейл беше изпратен до много потребители. Текстът беше същия, със същото разширение, а съобщението беше от края на април. Тогава от НАП предупредиха съобщението да не се отваря, защото има вирус.