Камера на Живо от Центъра на Разлог

Внимание! Отровни български червени ябълки заляха магазините

Лидл България изтегля от пазара количествата от продукт червени ябълки, в които е засечен вреден за здравето пестицид. Запитване на “Труд” установи, че опасния плод е с български произход. Това означава, че най-вероятно такива ябълки има и в други търговски обекти на страната.

“Тъй като не може да се изключи риск за здравето на потребителите, не се препоръчва консумацията на продукта от тези партиди”, се казва в съобщения до клиентите, които са на всички каси на Лидл.

“Ние сме единствената верига, която прави най-голям брой изследвания за пестицидни остатъци и при най-малки отклонения стоката се връща на производителя и най-често тя не стига до щандовете за продажба”, това заяви Елица Георгиева, ръководител “Корпоративни комуникации” на Лидл. Компанията обявява, че резултат от тестване на продукта е показал завишени стойности на пестицидния остатък хлорпирифос.

Червените ябълки са били предлагани в опаковка от 2 кг. От Лидл незабавно са извадили стоката от продажба. Продуктите са били по щандовете от 15 до 20 август. А до 4 септември клиентите могат да връщат опасните ябълки и дори без касова бележка да им възстановяват сумата от покупката.Източник megavselena.bg