Камера на Живо от Центъра на Разлог

Внимание! Тази нощ се очаква снеговалеж! Не тръгвайте на път, ако не се налага

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Прогнозата на синоптиците е, че през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилват. В Североизточна и Югоизточна България се очаква валежите да са най-много и да са със силен вятър, което е предпоставка за снегонавявания.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини.

Оранжев код за сняг има за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Там ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В Добричко, Варненско, Бургаско, Ямболско, Хасковско и Кърджалийско ще има значителни валежи от дъжд, които след обяд ще преминават в сняг, предвиждат синоптиците.

Жълт код е обявен за областите София, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив и Стара Загора. В тези райони ще вали сняг.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин.
Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.