Камера на Живо от Центъра на Разлог

Водната алея в Разлог се нагизди с коледна украса (галерия)

За четвърта поредна година сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ с подкрепата на Община Разлог организира „Булевардът на елхите“. Тази година в инициативата се включиха и младежи от Испания, Италия и Португалия, които изпълняват своята европейска доброволческа служба при нас.

Тази година, освен да украси елха всеки, който желаеше, имаше възможността с помощта на доброволците да направи и инсталация от прежда между дърветата в парка, в която да втъкне коледни украшения или отличителни символи на неговата институция, организация или фирма. Над 150 човека от различни възрасти се включиха в инициативата. Всички се забавляваха от сърце и създадоха прекрасно коледно настроение. Инсталациите ще останат да красят централния парк през следващите седмици.

Инициативата, идея за която даде преди години сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“, се превърна в обичана традиция в Разлог в навечерието на Коледа. Възможността за нетрадиционна украса на елхите в центъра на Разлог, поле за изява на въображение, идея, на всички желаещи е вече обичана традиция, част от духа на Коледа в града.

Участие взима всеки, който има желание, настроение, и заедно с приятели, се включва в проявата, която прави очакването на Коледа още по празнично. И тази година забележителен творчески хъс показаха всички участници, които доказаха своите дизайнерски умения.

Източник Радио Благоевград
Лина Пъргова