Камера на Живо от Центъра на Разлог

Волейболисти на „Пирин“ №1, при блокадата и посрещането, във втори кръг на Суперлигата

Привлеченият в Добруджа 07 от Украйна Игор Антонюк стана топреализатор на втория кръг от Суперлигата. В мача срещу миналогодишния финалист ЦСКА, игран на 26 октомври в зала Добротица и спечелен от домакините с 3:1 гейма, той отбеляза 25 точки, като по този начин направи страхотен дебют в българското първенство. На втора позиция е диагоналът на Левски София Иван Панков (23 реализирани точки), на трето място в тази класация е Велизар Чернокожев от Добруджа с 20 точки. Петицата допълват Любослав Симеонов от Миньор и Йордан Желязков от Пирин.

Състезателите на Хебър Брадли Гънтър и Георги Чалъков заемат челни позиции в класациите за най-добър изпълнител на сервис и реализаторите след изиграните двубои. Съотборниците им Александър Ляфтов и Спас Байрев също влизат в топ 5 по различните показатели – брой асове и процент на ефективност в атака.

По блокади водещи са Костадин Гаджанов и Петър Бъчваров от Пирин, следвани от Денис Чавдаров от Добруджа 07. Иван Латунов от Монтана също попада сред първенците на този елемент.

На посрещане класацията отново оглавяват състезатели на водещи отбори – първи е посрещачът на Пирин (Разлог) Благовест Катранджиев със 78%, следван от либерото Христо Колев – със 77%.  Финландското попълнение на Монтана Анти Пойкела и либерото на ЦСКА Мартин Божилов си поделят третата позиция, а Гордан Люцканов от Левски София и Пламен Шекерджиев от ЦСКА продължават списъка на най-добрите.Атаката в този кръг се оказа най-печеливша за отборите на Монтана, Левски, Пирин (Разлог) и Хебър (Пазарджик) – именно тя бе ключова за победите и на четирите тима този кръг.

Източник: bgvolleyball.com