Камера на Живо от Центъра на Разлог

Всичката Мара втасала, та ще премахват, с 27 години закъснение, символите на комунизма

komuntabelaНякъде из мрежата:

„Да забраниш символите на комунизма е все едно да забраниш хипитата, да забраниш дългите поли, дългите коси, китарите и шарените рокли. Дрехите се сменят, дами и господа, ненавистта и репресиите към политическите опоненти остават.
Прави се, защото е по-лесно критиките към западноевропейското управление да се минат като комунизъм. Все едно всички, които се чувстваме лишени от свобода и истинска демокрация, сме комунисти. Ако тук ставаше дума за идеологии, щеше да им бъде позволено да циркулират из пространството, както се позволява на различните култури, които също са идеологии. Само че тук говорим за финансови и политически групировки и техните сфери на влияние, не за идеологии. Те самите не си спазват идеологиите, когато не им отърва, видоизменят ги според интереса си.
Естествено техният приоритет няма как да са нашите проблеми, това, мисля, всички го видяхме. Няма такъв дух вътре в тях, че да са загрижени за малкия човек, хората са просто плячка, но прекалено своенравна и трябва с нещо интелектуално да се държи, освен с материални зависимости. Затова едните експлоатират християнството, другите европейските ценности.“