Камера на Живо от Центъра на Разлог

Още по темата: Всички пострадали, при ужаса край Сандански, са извадени от колите. Загиналият е сигнализирал за станала катастрофа (ОБНОВЕНА)

Снимка: Архив, илюстративна

Загиналият при верижната катастрофа на АМ „Струма“ е бил извън автомобила си, опитвайки се да сигнализира на останалите шофьори, че е станало ПТП. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин кметът на село Дамяница Атанас Ангелов.

По думите му по все още непотвърдена информация, той е бил блъснат от товарен автомобили.

„Много хора са пострадали. Катастрофата е с над 20 автомобила“, каза още Ангелов. Той добави, че много жители на село Дамяница са били на мястото на инцидента, за да окажат помощ на екипите при ваденето на пострадалите. „Почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е участвал в катастрофата, затова всички отидохме на място и оказваме помощ“, допълни Ангелов.

Всички пострадали вече са извадени от автомобилите от верижната катастрофа на АМ „Струма“. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пирин инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Благоевград. Те се транспортират от редица линейки в санданската и петричката болница.Инж. Пармаков отбеляза, че към момента не е установен точният брой на автомобилите, както и на пострадалите. Според него става дума за между 20 и 25 автомобила. Той посочи, че всички автомобили са обезопасени и няма опасност от пожари. По думите му на място има 4 пожарни екипа от Благоевград, Петрич и Сандански.

Изключително тежка е катастрофата на автомагистрала „Струма“ край Дамяница, все още не може да се каже точния брой на пострадалите. Това съобщи д-р Красимир Михайлов, директор на Спешен център – Благоевград.

На място са изпратени над 10 екипа от спешни медици, които оказват помощ на пострадалите. „Поискали сме помощ и от Спешен център – Дупница“, каза още д-р Михайлов. Той добави, че сред пострадалите има такива, които са в тежко състояние.

Движението по АМ Струма в участъка между гр.Кресна и с.Ново Делчево е затворено и в двете посоки. Водачите могат да използват алтернативен маршрут по ПП1 Е-79.