Камера на Живо от Центъра на Разлог

Второкласници, от НУ „Св.Св. Кирил и Методий“, се докоснаха до природата, в урок по Горска педагогика, на алеята за „Голак”

Учениците от 2 „а“ клас на НУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – гр,Разлог се включиха в урок по Горска педагогика, организиран от ТП „Държавно горско стопанство“ – гр.Разлог.

Лесовъдите инж.Елена Канелова и инж.Йордан Бангеев впечатлиха малките второкласници с интересни разкази за гората, животните и разнообразния растителен свят на родния ни край.

Интерактивните игри и занимания на тема „Есен в гората” се проведоха на алеята за „Голак”, а прекрасното слънчево време допринесе за доброто настроение на участниците.

Докато се забавляваха, децата научиха повече за дивите животни, за основните растителни видове и за това как могат да разчитат на приятелите в живота и в природата.

„Идеята е да докосваме все повече хора до природата и до професията на лесовъда, която е не само тясно специализирана, но и творческа, така че да запалим след време част от младежите да станат и те лесовъди”, коментира инж. Елена Канелова.