Камера на Живо от Центъра на Разлог

Възпитаници на СОУ „Братя Каназиреви” стават част от международна мрежа за приятелство и взаимопомощ

Възпитаници на Разложката гимназия „СОУ Братя Петър и Иван Каназиреви” стават част от международна мрежа за приятелство и взаимопомощ.

ubrkan

За пореден път ръководството и учениците от „СОУ Братя Петър и Иван Каназиреви”, надхвърлят държавните граници, ставайки горди членове на People to People International (PTPI) клуб – „Хора за хора”.
Концепцията People to People International (PTPI) за пръв път е предложена от американския президент Дуайт Айзенхауер преди 60 години и започва създаването на силна верига клубове по света.

Главната цел на PTPI е изграждане на интернационални контакти, обмен на културни ценности и възпитаване на личности, борещи се за добра кауза.

С участието на над 160 държави, PTPI нямат ограничения в целите си, като членове и приятели се борят заедно за междукултурно разбирателство и създаването на по-мирен и добър свят.
Учениците от Разложката гимназия ще концентрират дейността си в 4 основни направления – образование, култура, хуманитарни дейности, обмен на групи, разработвайки различни проекти, за което ще получат допълнително финансиране.

Клубът избра свое ръководство, в което са включени ученици от 11, 10 и 9-ти клас. За президент бе избран Никола Пръчков от 11 клас, вицепрезидент – Румяна Спасова (11 кл.), секретар и ПР – Микаела Мадолева (10 кл.), ковчежник – Слави Шарков (9 кл.). Педагогически съветници на клуба са Кинка Пенждакова – преподавател по английски език и д-р Катя Бранкова- преподавател по история.
Първата разработка, с която учениците ще се заемат е проучване по темата „Насилието над жени, деца, животни и възможности в България за предотвратяването му”. Междувременно учениците сами ще изградят фейсбук страница и уебсайт на клуба.